Jobb på Amazon: Lär dig hur du ansöker online

Att utforska jobb på Amazon kan öppna dörrar till en värld av möjligheter inom olika områden. Den här artikeln syftar till att guida dig genom den online-ansökningsprocessen för att se till att du är väl förberedd för att påbörja din karriärresa med en av de största e-handelsjättarna.

Vi kommer att täcka allt från att navigera på jobbportalen till att lyckas med intervjun, vilket hjälper dig att sticka ut på den konkurrensutsatta arbetsmarknaden.

ADVERTISEMENT

När du är klar kommer du tydligt att förstå hur du ansöker om en position som överensstämmer med dina färdigheter och ambitioner.

Amazons tillväxt och påverkan på arbetsmarknaden

Amazons expansion har varit anmärkningsvärd. Företaget har förvandlat detaljhandelslandskapet och skapat talrika jobbmöjligheter. Dess tillväxt har lett till en betydande ökning av sysselsättningen, både direkt inom företaget och indirekt genom dess leveranskedja och relaterade tjänster.

Detta har haft en positiv inverkan på arbetsmarknaden, särskilt i regioner där Amazon har etablerat lager och kontor. Det är dock viktigt att notera att denna tillväxt även har lett till ökad konkurrens inom detaljhandelssektorn, vilket påverkar traditionella fysiska butiker.

ADVERTISEMENT

Övergripande sett har Amazons uppgång varit en central drivkraft för att forma den moderna arbetsmarknaden, och erbjuder olika roller inom olika sektorer.

Jobbkategorier på Amazon 

Amazon erbjuder olika jobbmöjligheter som passar olika färdigheter och intressen. Det finns något för alla, från praktiska lagerroller till administrativa positioner och distansarbete.

 • Lager- och fyllnadsroller Dessa positioner innebär hantering av inventering, packning och leverans av beställningar. De är avgörande för att säkerställa att kunderna får sina leveranser i tid. Roller inom denna kategori kräver ofta fysiskt arbete och kan erbjuda flexibla arbetstider.
 • Administrativa positioner Amazons administrativa roller omfattar olika funktioner, inklusive marknadsföring, ekonomi och personal. Dessa positioner är vanligtvis på kontorsmiljöer och kräver specialiserade färdigheter och kvalifikationer.
 • Distans- och virtuella jobb Företaget erbjuder möjligheter för distansarbete, särskilt inom kundtjänst och teknisk support. Dessa jobb erbjuder flexibilitet och bekvämlighet för anställda som föredrar att arbeta hemifrån.
 • Säsongs- och deltidsmöjligheter Amazon anställer säsongsvis, särskilt under högsäsong för att möta ökad efterfrågan. Deltidsroller är också tillgängliga och ger flexibilitet för de som har andra åtaganden.

Att söka jobb på Amazon

Ansökningsprocessen på Amazon är enkel och användarvänlig. Intresserade kandidater kan utforska möjligheter och ansöka online.

ADVERTISEMENT

Navigering av Amazon Careers webbplats

Karriärwebbplatsen är den primära portalen för jobbannonser. Kandidater kan söka efter positioner baserat på plats, jobbkategori och erfarenhetsnivå.

Att skapa en profil och skicka in ett CV

För att söka måste kandidaterna skapa en profil på karriärswebbplatsen och skicka in sitt CV. Detta möjliggör att de kan följa sin ansökningsstatus och få jobbalarm.

Tips för att göra din ansökan sticka ut

För att göra din ansökan sticka ut, visa upp dina unika färdigheter och erfarenheter som överensstämmer med den tjänst du söker. Lyft fram dina prestationer och hur de kan bidra till företagets framgång.

 • Skräddarsy ditt CV efter jobbeskrivningen, betona relevanta färdigheter och erfarenheter.
 • Använd tydligt och kärnfullt språk för att kommunicera dina kvalifikationer.
 • Gör research om företaget och integrera din förståelse för dess värderingar och mål i din ansökan.
 • Förbered dig för intervjuer genom att öva på svar på vanliga frågor och visa upp dina problemlösningsförmågor.

Lön och förmåner

Företaget erbjuder konkurrenskraftiga löner och en omfattande förmånpaket för att attrahera och behålla topp talanger. 

Företagets kompensationsstruktur är utformad för att belöna prestation och stödja de anställdas ekonomiska välbefinnande.

Konkurrenskraftiga lönestrukturer

Företaget erbjuder rättvis kompensation baserad på branschstandards, erfarenhet och arbetsansvar.

 • Lager- och distributionscenterroller: Genomsnittlig grundlön varierar från $15 till $20 per timme.
 • Korporativa positioner: Lönerna varierar brett beroende på roll och erfarenhetsnivå, men genomsnittet ligger på $60 000 till $150 000 årligen.
 • Fjärr- och virtuella jobb: Kompensationen liknar de på kontoret, med kundservicetjänster som börjar runt $15 per timme.
 • Säsongsbetonade och deltidsmöjligheter: Betalningen är generellt i linje med heltidspositioner, proraterad baserat på arbetade timmar.

Hälsoundersökningar och välbefinnandefördelar

Det ger olika hälsomässiga fördelar för att stödja de anställdas fysiska och mentala välbefinnande. Dessa inkluderar medicinsk, tandvård och synvårdsförsäkring samt tillgång till resurser för psykisk hälsa. 

Företaget erbjuder också välbefinnandeprogram och initiativ för att främja en hälsosam livsstil. Dessutom har anställda tillgång till hälsovårdstjänster på plats på utvalda platser. Amazon är engagerad i att se till att dess arbetskraft förblir frisk och stöttad.

Pensionsplaner och Aktieoptioner

Medarbetare kan planera för sin framtid med sparalternativ för pension, inklusive en 401(k)-plan med företagsmatchning. 

Företaget erbjuder också aktieoptioner för behöriga medarbetare, vilket gör det möjligt för dem att dela i Amazons framgångar.

Dessa förmåner ger långsiktig ekonomisk trygghet och motiverar medarbetare att bidra till företagets tillväxt.

Medarbetarrabatter och förmåner

Medarbetarna har förmånen att ta del av olika rabatter och förmåner, inklusive rabatter på produkter och tjänster, fri tillgång till digitalt innehåll och exklusiva erbjudanden.

Företaget erbjuder även program som Medarbetarstödsprogrammet (EAP) för personligt stöd och resurser. Dessa förmåner är en del av Amazons åtagande att förbättra medarbetarnas arbetslivsbalans.

Rekryteringsprocessen

Amazons rekryteringsprocess är utformad för att bedöma kandidaternas färdigheter och överensstämmelse med företagets värderingar. 

Den innebär vanligtvis flera faser, inklusive telefonsamtal, videointervjuer och personliga bedömningar.

Olika typer av intervjuer

Amazon genomför telefon-, video- och personliga intervjuer. För distansroller är telefonintervjuer vanligtvis det första steget, följt av videointervjuer.

Slutliga bedömningar innefattar personliga intervjuer, som ofta innehåller flera omgångar med olika teammedlemmar. Dessa intervjuer fokuserar på tekniska färdigheter och kulturell passform.

Förberedelser inför Amazons ledarskapsprinciper

Amazons ledarskapsprinciper är centrala för dess intervjuprocess. Kandidater bör bekanta sig med dessa principer och vara beredda att diskutera hur de har visat dem i sina tidigare erfarenheter.

Exempel och berättelser som visar ledaregenskaper och problemlösningsförmåga är avgörande för en framgångsrik intervju.

Vanliga intervjufrågor och hur man svarar på dem?

Amazon’s intervjuer inkluderar ofta beteendemässiga frågor baserade på dess ledarskapsprinciper. 

Kandidater bör vara redo att svara på frågor som “Berätta om en gång då du stod inför en utmaning och hur du övervann den” eller “Hur prioriterar du uppgifter i en snabbt tempo-miljö?” 

Att använda STAR-metoden (Situation, Uppgift, Åtgärd, Resultat) för att strukturera svar kan förmedla tydliga och koncisa svar.

Avtslutande tankar: Navigering av Amazons jobbansökningsprocess

För att säkra en anställning hos Amazon krävs förståelse för dess ansökningsprocess, från att skicka in ett välarbetat CV till att imponera under intervjufaserna.

Du kan öka dina chanser till framgång genom att lyfta fram dina relevanta färdigheter, förbereda dig för ledarskapsprinciperna och öva på vanliga intervjufrågor.

Uthållighet och förberedelse är avgörande vid ansökningar till ett dynamiskt och konkurrenskraftigt företag som Amazon.

Läs på ett annat språk