Poslovi u kompaniji Amazon: Naučite kako da se prijavite online

Истраживање послова у Амазону може отворити врата ка свету могућности у различитим областима. Овај чланак има за циљ да вас проводи кроз процес онлајн пријаве, осигуравајући да сте добро припремљени за почетак свог каријерног пута с једним од највећих е-комерцијалних гиганата.

Покрићемо све, од навигације пословног портала до савлађивања интервјуа, помажући вам да се истакнете на конкурентном тржишту послова. На крају, потпуно ћете разумети како се пријавити за позицију која је у сагласности са вашим вештинама и амбицијама.

ADVERTISEMENT

Раст Амазона и Утицај на Тргу Важних Раднах Места

Експанзија Амазона је заиста изузетна. Преобразио је пејзаж у продаји и створио бројне могућности за запошљавање. Негов раст довео је до значајног повећања запошљења, како директно унутар компаније, тако и индиректно кроз њен ланац снабдевања и прилежне услуге

Ово је позитивно утицајно на трг радне месте, посебно у регијама где је Амазон успоставио складишта и канцеларије. Међутим, важно је напоменути да је овај раст такође довео до повећане конкуренције у сектору продаје, што је утицало на традиционалне физичке продавнице. 

Уопштено, успон Амазона био је кључни погон за обликовање модерног трг радне месте, нудећи различите улоге у различитим секторима.

ADVERTISEMENT

Категорије посла на Амазону

Амазон нуди разноврсне могућности за запошљавање које одговарају различитим вештинама и интересовањима. Одговарајуће је за сваког, од послова у складишту до корпоративних позиција и рада од куће.

 • Послови у складишту и испунјавању наруџбина: Ове позиције укључују управљање инвентаром, паковање и испоруку наруџбина. Оне су кључне за остваривање брзе испоруке купцима. Позиције у овој категорији често захтевају физички рад и могу пружити флексибилне распореде рада.
 • Корпоративне позиције: Корпоративне улоге на Амазону обухватају различите функције, укључујући маркетинг, финансије и људске ресурсе. Ове позиције су обично у канцеларијском окружењу и захтевају специјализоване вештине и квалификације.
 • Удаљени и виртуелни послови: Компанија нуди могућности за рад од куће, посебно у области корисничке подршке и техничке подршке. Ови послови пружају флексибилност и конвениенцију за запослене који воле да раде од куће.
 • Сезонски и послови на непун радни времене: Амазон запошљава сезонски, посебно током врхунског периода куповине, да задоволји повећану потражњу. Послови на непун радни времене такође су доступни, пружајући флексибилност онима са другим обавезама.

Како се пријавити за посао у Амазону

Процес пријаве за посао у Амазону је једноставан и кориснички пријатељски. Заинтересовани кандидати могу истражити могућности и пријавити се онлајн.

Навигација на Amazon каријерном сајту

Каријерни сајт је основни портал за отворена радна места. Кандидати могу претраживати позиције на основу локације, категорије посла и нивоа искуства.

ADVERTISEMENT

Креирање профила и Слање резимеа

Да би се пријавили, кандидати морају креирати профил на веб-страници за каријеру и послати свој резиме. То им омогућава да прате статус своје апликације и примају обавештења о пословима.

Saveti za isticanje vaše aplikacije

Da biste istakli vašu aplikaciju, pokažite svoje jedinstvene veštine i iskustva koja se uklapaju sa poslom za koji se prijavljujete. Istaknite svoja postignuća i kako ona mogu doprineti uspehu kompanije.

 • Prilagodite svoj životopis opisu posla, ističući relevantne veštine i iskustvo.
 • Koristite jasan i precizan jezik kako biste preneli vaše kvalifikacije.
 • Istražite kompaniju i uključite vaše razumevanje njenih vrednosti i ciljeva u vašu aplikaciju.
 • Pripremite se za razgovore za posao vežbanjem odgovora na uobičajena pitanja i pokazivanjem vaših veština rešavanja problema.

Плата и погодности

Предоставља конкурентне плате и комплетан пакет погодности како би привукла и задржала најбоље таленте. Структура компензације компаније је дизајнирана да награди перформансе и подржи финансијско благостање запослених.

Структура конкурентних плата

Компанија нуди фер накнаду засновану на индустријским стандардима, искуству и радним обавезама.

 • Улоге у складиштима и центрима испунења налога: Просечна основна плата се креће од 15 до 20 долара по сату.
 • Корпоративни позиције: Плате варирају великим делом на основу улоге и нивоа искуства, али су просечно између 60.000 и 150.000 долара годишње.
 • Далечни и виртуелни посао: Накнада је слична као и код послова на у канцеларији, са почетном платом у области сервиса почињући од 15 долара по сату.
 • Сезонски и посао на деловременој бази: Плата је генерално на истом нивоу са пословима на пуном радном времену, прорачуната на основу радних сати.

Предности за здравље и добробит

Она пружа различите здравствене предности за подршку физичком и менталном благостању запослених. Ове укључују медицинско, стоматолошко и визионско осигурање и приступ ресурсима за ментално здравље.

Компанија такође нуди програме добробити и иницијативе за посебн а здрав живот. Додатно, запослени имају приступ здравственим услугама на лицу места на одабраним локацијама. Компанија Амазон је посвећена томе да осигура да њен радни тим остане здрав и подржан.

Планови за пензију и опције куповине акција

Запосленици могу планирати своју будућност са опцијама за штедњу за пензију, укључујући план 401(k) са одговарајућим доприносима компаније. Компанија такође нуди опције куповине акција за квалификоване запослене, што им омогућава да деле у успесима компаније Амазон. 

Ове предности обезбеђују финансијску сигурност на дуги рок и инцентивишу запослене да допринесу расту компаније.

Попусти и предности за запослене

Запослени уживају у различитим попустима и предностима, укључујући попусте на производе и услуге, бесплатан приступ дигиталном садржају и ексклузивне понуде.

Компанија такође нуди програме као што је Програм за помоћ запосленима (EAP) за личну подршку и ресурсе. Ове предности су део Амазонове заједничке одговорности за унапређење равнотеже између рада и живота запослених.

Процес интервјуа

Процес интервјуа у Амазону дизајнира се да провери вештине кандидата и њихову спрегу са вредностима компаније. Обично укључује више етапа, укључујући телефонске састанке, видео интервјуе и лицем улице оцене.

Типови интервјуа

Амазон спроводи телефонске, видео и личне интервјуе. За удаљене улоге, интервјуисање кандидата путем телефонских разговора обично је први корак, за којим следе видео интервјуи.

Финална оцењивања укључују личне интервјуе, често са више рунди са различитим члановима тима. Ови интервјуи се фокусирају на техничке вештине и културно уклапање.

Припрема за водеће принципе Амазона

Водећи принципи Амазона су централни за њихов процес интервјуа. Кандидати треба да се упознају са овим принципима и буду спремни да разговаравају о томе како су их демонстрирали у својим претходним искуствима.

Примери и приче које истичу квалитете вођства и вештине решавања проблема су од суштинске важности за успешан интервју.

Обична питања за интервјуе и како на њих одговорити?

Интервјуи у Амазону често укључују бихејвиорална питања заснована на њиховим принципима лидерства. Кандидати треба да буду спремни одговорити на питања као што су „Реците ми о времену када сте се суочили са изазовом и како сте га превазишли“ или „Како усмеравате задатке у брзом окружењу?“ 

Употреба STAR методе (Ситуација, Задатак, Акција, Резултат) за структурирање одговора може пренети јасне и сажете одговоре.

Закључне размишљања: Навигација кроз поступак пријаве за посао у Амазону

Осигуравање посла у Амазону захтева разумевање њиховог поступка пријаве, од слања добро израђеног резимеа до успешног завршавања интервју стадијума.

Можете повећати шансе за успех истакнувши своје релевантне вештине, припремивши се за принципе лидерства и вежбањем уобичајених питања на интервјуу.

<p<истрајност и припрема су кључне када се пријављујете за рудна и конкурентну компанију као што је Амазон.

Читај на другом језику