Jobber hos Amazon: Lær hvordan du søker på nettet

Utforsking av jobber hos Amazon kan åpne dører til en verden av muligheter innen ulike felt. 

Denne artikkelen tar sikte på å guide deg gjennom søknadsprosessen på nett, og sørge for at du er godt forberedt til å starte karrierereisen din med en av de største e-handelsgigantene.

ADVERTISEMENT

Vi vil dekke alt fra å navigere på jobbportalen til å imponere under jobbintervjuet, noe som hjelper deg å skille deg ut i det konkurransedyktige jobbmarkedet. Ved slutten vil du klart forstå hvordan du søker på en stilling som samsvarer med dine ferdigheter og aspirasjoner.

Amazons vekst og påvirkning på jobbmarkedet

Amazons ekspansjon har vært bemerkelsesverdig. Selskapet har transformert detaljhandelslandskapet og skapt utallige jobbmuligheter. 

Veksten har ført til en betydelig økning i sysselsetting, både direkte i selskapet og indirekte gjennom leverandørkjeden og relaterte tjenester. Dette har hatt en positiv innvirkning på jobbmarkedet, spesielt i regioner der Amazon har etablert lagre og kontorer. 

ADVERTISEMENT

Det er imidlertid viktig å merke seg at denne veksten også har ført til økt konkurranse i detaljhandelssektoren, noe som påvirker tradisjonelle mur-og-mørtelbutikker.

Alt i alt har Amazons fremvekst vært en viktig faktor for formingen av det moderne jobbmarkedet og tilbyr ulike roller innen ulike sektorer.

Jobbkategorier hos Amazon 

Amazon tilbyr varierte jobbmuligheter som passer til ulike ferdigheter og interesser. Det er noe for alle, fra praktiske lagerroller til stillinger innenfor det administrativ og eksternt arbeid.

ADVERTISEMENT
 • Lager- og utfyllingsroller Disse stillingene innebærer håndtering av lagerbeholdning, pakking og forsendelse av ordre. De er avgjørende for å sikre rettidig levering til kunder. Roller i denne kategorien krever ofte fysisk arbeid og kan tilby fleksible arbeidstider.
 • Administrative stillinger Amazons administrative stillinger omfatter ulike funksjoner, inkludert markedsføring, økonomi og personalressurser. Disse stillingene er vanligvis på kontorer og krever spesialiserte ferdigheter og kvalifikasjoner.
 • Fjern- og virtuelle jobber Selskapet gir muligheter for fjernarbeid, spesielt innen kundeservice og teknisk support. Disse jobbene gir fleksibilitet og bekvemmelighet for ansatte som foretrekker å jobbe hjemmefra.
 • Sesong- og deltidsmuligheter Amazon ansetter sesongarbeidere, spesielt i høysesongen, for å imøtekomme økt etterspørsel. Deltidsroller er også tilgjengelige og gir fleksibilitet for de med andre forpliktelser.

Søknad om jobb hos Amazon

Søknadsprosessen hos Amazon er enkel og brukervennlig. Interesserte kandidater kan utforske muligheter og søke på nett.

Navigering på Amazon Karrierewebsite

Karrierewebsiden er hovedportalen for ledige stillinger. Kandidater kan søke etter stillinger basert på sted, jobbkategori og erfaringsnivå.

Opprette en Profil og Sende inn en CV

For å søke må kandidater opprette en profil på karrieresiden og sende inn sin CV. Dette lar dem spore søknaden sin og motta jobbvarsler.

Tips for Making Your Application Stand Out

For å få søknaden din til å skille seg ut, bør du vise frem dine unike ferdigheter og erfaringer som samsvarer med jobben du søker på. Fremhev prestasjonene dine og hvordan de kan bidra til selskapets suksess.

 • Skreddersy CV-en din til jobbbeskrivelsen, fremhev relevante ferdigheter og erfaring.
 • Bruk klar og konsis språk for å kommunisere dine kvalifikasjoner.
 • Forsk om selskapet og inkorporer din forståelse av dets verdier og mål i søknaden din.
 • Forbered deg til intervju ved å øve på svar til vanlige spørsmål og vise frem dine problemløsende evner.

Lønn og fordeler

Den tilbyr konkurransedyktige lønninger og en omfattende fordelingspakke for å tiltrekke og beholde topp talent. Selskapets kompensasjonsstruktur er designet for å belønne prestasjoner og støtte de ansattes økonomiske velvære.

Konkurransedyktige lønnsstrukturer

Bedriften tilbyr rettferdig kompensasjon basert på bransjestandarder, erfaring og arbeidsansvar.

 • Lager- og distribusjonssenterroller: Gjennomsnittlig grunnlønn varierer fra $15 til $20 per time.
 • Corporate-posisjoner: Lønningene varierer bredt basert på rolle og erfaringsnivå, men de ligger på mellom $60,000 og $150,000 årlig.
 • Fjern- og virtuelle jobber: Kompensasjonen er lik in-office-rollene, med kundeservicestillinger som starter rundt $15 per time.
 • Sesongmessige og deltidsmuligheter: Lønnen er generelt på nivå med heltidsstillinger, proratert basert på antall arbeidstimer.

Helse- og velværefordeler

Det gir ulike helsefordeler for å støtte de ansattes fysiske og mentale helse. Dette inkluderer dekning av medisinske, tann- og synsundersøkelser og tilgang til ressurser for mental helse.

Selskapet tilbyr også velværeprogrammer og initiativer for å fremme en sunn livsstil. I tillegg har ansatte tilgang til helsetjenester på stedet på utvalgte steder. Amazon er opptatt av å sikre at arbeidsstokken forblir sunn og støttet.

Pensjonsplaner og Opsjoner for Aksjer

Ansatte kan planlegge for fremtiden med pensjonssparemuligheter, inkludert en 401(k)-plan med selskapets bidrag. Selskapet tilbyr også opsjoner for aksjer til kvalifiserte ansatte, slik at de kan dele suksessen til Amazon. 

Disse fordelene gir langsiktig økonomisk sikkerhet og gir insentiver for ansatte til å bidra til selskapets vekst.

Ansattes rabatter og fordeler

Ansattene nyter godt av ulike rabatter og fordeler, inkludert rabatter på produkter og tjenester, gratis tilgang til digitalt innhold og eksklusive tilbud. 

Selskapet tilbyr også programmer som Employee Assistance Program (EAP) for personlig støtte og ressurser. Disse fordelene er en del av Amazons forpliktelse til å forbedre ansattes arbeidslivsbalanse.

Intervjuprosessen

Amazon’s intervju prosess er designet for å vurdere kandidatenes ferdigheter og hvordan de passer med selskapets verdier. Den omfatter vanligvis flere trinn, inkludert telefonintervjuer, videointervjuer og personlige vurderinger.

Type intervjuer

Amazon gjennomfører telefon-, video- og ansikt til ansikt-intervjuer. For eksterne roller er telefonintervjuer vanligvis første steg i intervjuprosessen, etterfulgt av videointervjuer. 

Endelige vurderinger involverer ansikt til ansikt-intervjuer, ofte med flere runder med ulike teammedlemmer. Disse intervjuene fokuserer på tekniske ferdigheter og kulturell egnethet.

Forberedelse til Amazons ledelsesprinsipper

Amazons ledelsesprinsipper er sentrale for selskapets intervjuprosess. Kandidater bør sette seg inn i disse prinsippene og være forberedt på å diskutere hvordan de har demonstrert dem i sine tidligere erfaringer. 

Eksempler og historier som viser ledelseskvaliteter og problemløsningsevner er avgjørende for et vellykket intervju.

Vanlige Intervjuspørsmål og Hvordan Svare På Dem?

Amazons intervjuer inkluderer ofte atferdsspørsmål basert på selskapets ledelsesprinsipper. 

Kandidater bør være forberedt på spørsmål som “Fortell meg om en tid da du møtte en utfordring og hvordan du overvant den” eller “Hvordan prioriterer du oppgaver i et hektisk miljø?” 

Ved å bruke STAR-metoden (Situasjon, Oppgave, Handling, Resultat) for å strukturere svarene kan man formidle klare og konsise svar.

Absorberende tanker: Navigere gjennom Amazon-jobbsøknadsprosessen 

Å sikre seg en jobb hos Amazon krever forståelse for søknadsprosessen, fra å sende inn en godt utformet CV til å mestre intervjustadiene. 

Du kan øke sjansene dine for suksess ved å fremheve relevante ferdigheter, forberede deg på ledelsesprinsippene og øve på vanlige intervjuspørsmål. 

Tålmodighet og forberedelse er nøkkelen ved søknad til et dynamisk og konkurranseutsatt selskap som Amazon.

Les på et annet språk