Poslovi u Amazonu: Naučite kako se prijaviti online

Istraživanje poslova na Amazonu može otvoriti vrata svijetu prilika u različitim područjima. 

Ovaj članak ima za cilj voditi vas kroz postupak online prijave, osiguravajući da budete dobro pripremljeni za započinjanje svoje karijerne putovanje s jednim od najvećih e-trgovinskih divova. 

ADVERTISEMENT

Pokrit ćemo sve, od snalaženja na poslovnom portalu do uspješnog obavljanja intervjua, pomažući vam da se istaknete na konkurentnom tržištu rada. Do kraja, jasno ćete razumjeti kako se prijaviti za poziciju koja se podudara s vašim vještinama i aspiracijama.

Rast Amazona i Utjecaj na Tržište Rada

Proširenje Amazona je bilo izvanredno. Transformirao je trgovački pejzaž i stvorio brojne mogućnosti zapošljavanja. 

Njegov rast je rezultirao značajnim povećanjem zapošljavanja, kako izravno unutar tvrtke, tako i posredno kroz njegov lanac opskrbe i povezane usluge. Ovo je pozitivno utjecalo na tržište rada, posebno u regijama gdje je Amazon uspostavio skladišta i urede. 

ADVERTISEMENT

Međutim, važno je napomenuti da je ovaj rast također doveo do povećane konkurencije u sektoru maloprodaje, što utječe na tradicionalne trgovine od opeke i žbuke.

Sveukupno, uspon Amazona bio je ključni čimbenik oblikovanja modernog tržišta rada, nudeći različite uloge u različitim sektorima.

Kategorije poslova u Amazonu

Amazon nudi raznolike poslovne prilike prilagođene različitim vještinama i interesima. Ovdje postoji nešto za svakoga, od poslova u skladištu s praktičnim radom do korporativnih pozicija i rada na daljinu.

ADVERTISEMENT
 • Skladišni i logistički poslovi Ovi poslovi uključuju upravljanje inventarom, pakiranje i otpremu narudžbi. Oni su ključni za osiguravanje pravovremene dostave kupcima. Poslovi u ovoj kategoriji često zahtijevaju fizički rad te mogu nuditi fleksibilne rasporede.
 • Korporativne pozicije Amazonove korporativne uloge obuhvaćaju različite funkcije, uključujući marketing, financije i ljudske resurse. Te pozicije obično su u uredskom okruženju te zahtijevaju specijalizirane vještine i kvalifikacije.
 • Poslovi na daljinu i virtualni poslovi Tvrtka pruža mogućnosti za rad na daljinu, posebno u korisničkoj podršci i tehničkoj podršci. Ovi poslovi nude fleksibilnost i praktičnost zaposlenicima koji radije rade od kuće.
 • Sezonske i polu-radno vrijeme Amazon zapošljava sezonski, posebno tijekom vršnih kupovina, kako bi zadovoljio povećanu potražnju. Dostupne su i polu-radne uloge, pružajući fleksibilnost za one s drugim obavezama.

Prijavljivanje za posao u Amazonu

Postupak prijave za posao u Amazonu je jednostavan i korisniku prijateljski. Zainteresirani kandidati mogu istražiti mogućnosti i prijaviti se putem interneta.

Navigiranje web-mjestom Amazon karijere

Web-mjesto za karijere je glavni portal za otvorena radna mjesta. Kandidati mogu pretraživati pozicije prema lokaciji, kategoriji posla i razini iskustva.

Stvaranje Profila i Slanje Životopisa

Kandidati moraju stvoriti profil na internetskoj stranici za karijere i poslati svoj životopis kako bi se prijavili. To im omogućava praćenje statusa njihove prijave i primanje obavijesti o poslovima.

Savjeti za isticanje vaše prijave

Kako bi vaša prijava bila primijećena, istaknite svoje jedinstvene vještine i iskustva koja se podudaraju s poslom na koji se prijavljujete. Istaknite svoja postignuća i kako ona mogu doprinijeti uspjehu tvrtke.

 • Prilagodite svoj životopis opisu posla, ističući relevantne vještine i iskustvo.
 • Koristite jasan i sažet jezik kako biste prenijeli svoje kvalifikacije.
 • Istražite tvrtku i uključite svoje razumijevanje njenih vrijednosti i ciljeva u svoju prijavu.
 • Pripremite se za razgovore za posao vježbanjem odgovora na uobičajena pitanja i ističući svoje sposobnosti rješavanja problema.

Plaće i pogodnosti

Pr…cima te podržati financijsko blagostanje zaposlenika.

Strukture konkurentnih plaća

Tvrtka nudi poštenu kompenzaciju temeljenu na industrijskim standardima, iskustvu i radnim obvezama.

 • Uloge u skladištima i centrima za ispunjavanje narudžbi: Prosječna osnovna plaća kreće se od 15 do 20 dolara po satu.
 • Korporativne pozicije: Plaće se razlikuju široko ovisno o ulozi i razini iskustva, ali prosječno iznose od 60.000 do 150.000 dolara godišnje.
 • Udaljeni i virtualni poslovi: Kompenzacija je slična onoj za poslove u uredu, pri čemu pozicije u korisničkoj službi počinju od otprilike 15 dolara po satu.
 • Sezonske i nepuno radno vrijeme: Plaća je općenito usklađena s punim radnim vremenom, proračunata na temelju odrađenih sati.

Prednosti zdravlja i wellnessa

Priskrbljuje različite zdravstvene pogodnosti za podršku fizičkom i mentalnom blagostanju zaposlenika. To uključuje medicinsko, zubno i oftalmološko osiguranje te pristup resursima za mentalno zdravlje.

Tvrtka također nudi program wellnessa i inicijative za promicanje zdravog načina života. 

Osim toga, zaposlenici imaju pristup zdravstvenim uslugama na licu mjesta na odabranim lokacijama. Amazon se obvezao osigurati da njegova radna snaga ostane zdrava i podržana.

Planovi za umirovljenje i opcije dionica

Zaposlenici mogu planirati svoju budućnost s opcijama štednje za umirovljenje, uključujući 401(k) plan s podudaranjem tvrtke. 

Tvrtka također nudi opcije dionica za kvalificirane zaposlenike, omogućavajući im da dijele u uspjehu tvrtke Amazon.

Ovi benefiti pružaju dugoročnu financijsku sigurnost i potiču zaposlenike da doprinesu rastu tvrtke.

Potrebne popuste i povlastice za zaposlenike

Zaposlenici uživaju u raznolikosti popusta i povlastica, uključujući popuste na proizvode i usluge, besplatan pristup digitalnom sadržaju te ekskluzivne ponude.

Kompanija također nudi programe poput Programa pomoći zaposlenicima (EAP) za osobnu podršku i resurse. Ove pogodnosti dio su Amazonovog obećanja poboljšanja ravnoteže između poslovnog i privatnog života zaposlenika.

Proces intervjua

Amazonov proces intervjua osmišljen je kako bi ocijenio vještine kandidata i usklađenost s vrijednostima tvrtke. Obično uključuje više faza, uključujući telefonske razgovore, video intervjue i procjene uživo.

Vrste intervjuova

Amazon provodi telefonske, video i licem u lice intervjue. Za udaljene uloge, intervjuiranje kandidata putem telefonskih intervjua obično je prvi korak, nakon čega slijede video intervjui.

Završne procjene uključuju intervjue licem u lice, često uključujući više krugova s različitim članovima tima. Ti intervjui fokusiraju se na tehničke vještine i prilagođavanje kulturnoj sredini.

Prirpema za Amazonske Liderske Principle

Amazonski liderski principi su ključni za intervju proces u kompaniji Amazon. Kandidati bi trebali postati upućeni u ove principe i biti spremni diskutovati o tome kako su ih pokazali u svojim prethodnim iskustvima. 

Primjeri i priče koje prikazuju liderske kvalitete i vještine rješavanja problema su ključne za uspješan intervju.

Uobičajena pitanja na razgovoru za posao i kako na njih odgovoriti?

Amazonovi intervjuovi često uključuju ponašajna pitanja temeljena na njihovim principima vođenja. 

andidati bi trebali biti spremni odgovoriti na pitanja poput “Recite mi o vremenu kada ste se suočili s izazovom i kako ste ga prevladali” ili “Kako prioritizirate zadatke u brzom okruženju?” 

Korištenje STAR metode (Situacija, Zadatak, Akcija, Rezultat) za strukturiranje odgovora može prenijeti jasne i sažete odgovore.

Zaključne misli: Navigacija kroz postupak prijave za posao u Amazonu

Zapošljavanje u Amazonu zahtijeva razumijevanje njihovog postupka prijave, od slanja dobro osmišljene životopisne obrazloženja do savladavanja intervju faza.

Možete povećati svoje šanse za uspjeh ističući svoje relevantne vještine, pripremajući se za načela vođenja i vježbajući uobičajena pitanja na intervjuu.

Upornost i priprema su ključni za prijavu na posao u dinamičnoj i konkurentnoj tvrtki poput Amazona.

Čitajte na drugom jeziku